اساساً پیشرفت و ترقی هر جامعه نیاز به زیر بنای اقتصادی محکم و استوار دارد که خود مستلزم داشتن صنایع مادر همچون صنعت نفت می باشد. جهان امروز جهان صنعت، تکنولوژی و پیشرفت است که در جهت افزایش رفاه، آسایش و ایجاد امکانات بیشتر برای انسان ها تلاش می کند. ولی در کنار پیشرفت و افزایش رفاه و آسایش انسان ها شاهد آلوده سازی محیط زیست و فرسوده شدن انسان هایی هستیم که چرخه های صنعتی را به گردش در می آورند.
امروزه در جوامع صنعتی همگام با پیشرفت صنایع، شاهد ارتقاء و پوشش هر چه بیشتر چترهای حمایتی برای صیانت از سرمایه های انسانی هستیم و از این جهت است که اعتقاد راسخ داریم حضور مجموعه های منسجم نظیر سلامت کار برای داشتن جامعه ای پویا به همراه مردمانی سالم، تندرست و شاد بسیار ضروری است و می تواند ضامن توسعه پایدار و بهره وری بالاتر در جامعه گردد .
بر اساس شواهد تاریخی مستدل و متقن، از نخستین روزهای شروع بکار صنعت عظیم نفت در جنوب کشور به منظور صیانت از سرمایه های انسانی، واحدهای طب صنعتی و بهداشت سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خدمات خود را شروع نموده است و به جرأت می توان گفت اگر این خدمات به کارکنان و حتی مردم بومی مناطق عملیاتی ارائه نمی گردید، سرنوشت صنعت نفت شاید به گونه ای دیگر رقم می خورد.
با نگاهی گذرا به دور نمای سازمان به عنوان اولین و مطمئن ترین انتخاب کارکنان صنعت نفت، این امور با داشتن تجربیات ارزشمند گذشته و بهره جستن از علوم جدید و توجه به ارزش های سازمان در جهت ارتقاء سلامت و ایمنی کارکنان گام موثری برداشته است
ذکر این موضوع در ابتدا ضروری به نظر می رسد که مفهوم سلامتی بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO) عبارت است از برخورداری از آسایش کامل جسمی، روانی، اجتماعی و تنها به نبود بیماری یا ناتوانی اطلاق نمی شود. به همین جهت واحد طب صنعتی و بهداشت نیز مدتهاست که به واحد سلامت کار تغییر یافت، چرا که در این حوزه به تمامی زوایای سلامتی افراد توجه می گردد.
واحد سلامت کار در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت زیر مجموعه مدیریت سلامت می باشد که با داشتن تعداد 4 نیرو مستقر در ستاد سازمان و بیش از 1000 نیرو شامل 200پزشک عمومی ، 740 پرستار ، 200 کارشناس پیراپزشکی در مناطق 14 گانه به 200 منطقه عملیاتی در سطح کشور خدمات ارائه می دهد، نیروی های مذکور در رده های مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، پزشک عمومی و متخصص می باشند.