سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۰:۵۸

نمودار خطرسنجی: احتمال بروز سکته های کشنده و غیر کشنده قلبی_ عروقی طی 10 سال آینده

 

نمودار خطرسنجی: احتمال بروز سکته های کشنده و غیر کشنده قلبی_ عروقی طی 10 سال آینده

 

 

نمودار افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند:

نمودار خطر سنجی بیماران مبتلا به دیابت

نمودار افرادی که به دیابت مبتلا نیستند:

نمودار خطر سنجی بیماران غیر دیابتی

نتیجه خطر سنجی:

 

آیا در معرض هستید؟

به سوالات زیر پاسخ دهید:

1)      آیا سابقه بیماری قلبی_ عروقی زودرس، نظیر سکته قلبی یا مغزی، در افراد درجه یک خانواده شما وجود دارد؟ منظور، بروز بیماری قلبی_ عروقی (سکته های قلبی_ مغزی) قبل از 65 سالگی در خانم ها و قبل از 55 سالگی در آقایان و افراد درجه یک خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر) است.

2)     آیا سابقه دیابت یا نارسایی کلیه در افراد درجه یک خانواده شما وجود دارد؟

3)    آیا دخانیات مصرف می کنید؟

4)     آیا به یکی از بیماری های فشارخون بالا و یا دیابت مبتلا هستید؟

5)    آیا چاقی شکمی دارید؟ (دور کمر شما مساوی یا بیشتر از 90 سانتی متر است؟

6)    آیا سن شما 40 سال یا بیشتر است؟

پاسخ مثبت به هر یک از پرسش های فوق به معنی احتمال خطر است و بر اساس نمودار خطرسنجی باید میزان خطر وقوع سکته قلبی در ده سال آینده را محاسبه کنید. بدین منظور باید از میزان قند، کلسترول و فشارخون حداکثر (سیستولیک) خود اطلاع داشته باشید.

 

میزان خطر بروز سکته قلبی و مغزی در ده سال آینده را با استفاده از نمودار ارزیابی خطر محاسبه کنید:

اگر مبتلا به بیماری قلبی_ عروقی هستید (سابقه بیماری عروق کرونر قلب، سکته قلبی، سکته مغزی)، به عنوان فرد دارای خطر  قلبی_ عروقی و خطر بیشتر از 30 درصد در نظر گرفته شده و باید به پزشک مراجعه کنید.

1-     اگر مبتلا به دیابت هستید، از جدول مربوط به دیابت استفاده کنید

2-   بر اساس جنسیت خود ستون مرد یا زن را انتخاب کنید

3-  هر یک از ستون های مرد و زن شامل دو قسمت هستند، یکی برای افراد مصرف کننده دخانیات و دیگیری برای افراد غیر مصرف کننده دخانیات، ستون مناسب را انتخاب نمایید

4-    روی محور عمودی سمت چپ گروه سنی خود را انتخاب کنید (اگر سن شما بین 59_ 50 سال است، سن 50 و اگر بین 69_ 60 سال هستید، سن 60 و برای گروه سنی 40 تا 49 سال، سن 40 را انتخاب کنید، اگر سن شما بین 20 تا 40 سال است، گروه سنی 40 سال را انتخاب کنید

5-   داخل گروه سنی انتخاب شده روی ستون عمودی سمت راست مربع میزان فشارخون سیستولیک خود را پیدا کنید و روی ستون افقی، مربعی که به میزان کلسترول شما نزدیک تر است را بیابید و مربع محل تلاقی میزان فشارخون سیستولیک و مقدار کلسترول را پیدا کنید، رنگ این مربع میزان خطر احتمال بروز سکته قلبی یا مغزی شما را طی ده سال آینده مشخص می کند.

6-   بر اساس رنگ مربع، میزان خطر مشخص می شود. فعالیت های پیشنهاد شده را به منظور کاهش میزان خطر انجام دهید و در زمان مقرر، مجدداً میزان خطر را محاسبه کنید.

 

 

نکات مهم:

1_ خطرسنجی ده ساله سکته های قلبی و عروقی فقط به احتمال بروز سکته قلبی و مغزی دلالت دارد. بنابراین کسب امتیاز پائین به معنی سهل انگاری در کنترل بیماری های زمینه ای نیست. درمان های دارویی و غیر دارویی خود را جدی گرفته و به آن پایبند باشید.

2_ ممکن است شما مبتلا به دیابت، فشار خون یا چربی خون بالا باشید و از قبل تحت درمان دارویی قرار گرفته باشید، در این شرایط، میزان خطر پایین به دلیل مصرف داروهاست. لذا درمان خود را به طور جدی پیگیری کنید.

3_ فارغ از میزان خطر محاسبه شده، نکات آموزشی که در این مجموعه به طور مفصل شرح داده شده است را مطالعه و به آنها عمل کنید، به کارگیری این دستورات در زندگی روزانه شما تضمینی در پیشگیری از سکته های قلبی_ عروقی و سایر بیماری های مهم غیر واگیر است، به کار بستن این موارد سبب ارتقای کیفیت زندگی و سلامتی شما خواهد شد.

4_ قند خون مساوی یا بیش از 100 میلی گرم در دسی لیتر، فشار خون بیش از 120 روی 80 میلی متر جیوه، کلسترول بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر نیازمند توجه ویژه است. اگر میزان قند، فشار خون یا کلسترول خون شما بیش از این موارد است حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

5_ پی بردن به چاقی شکمی (دور کمر مساوی 90 سانتی متر و بالاتر) آسان است و لذا وسیله خوبی برای تعیین خطر سکته های قلبی_ عروقی است. اما محاسبه اضافه وزن و چاقی با روش های دیگری نیز انجام می شود و شاخص نمایه توده بدنی برای تعیین میزان چاقی و اضافه وزن مورد استفاده قرار می گیرد. روش محاسبه BMI بدین شرح است: میزان وزن (کیلوگرم) تقسیم بر مجذور قد (متر)

 

:arrow_backward:نمایه توده بدنی 9/24 – 5/18 = وزن طبیعی

:arrow_backward:نمایه توده بدنی 9/29 – 25 = اضافه وزن

:arrow_backward:نمایه توده بدنی 9/34 – 30 = چاقی متوسط (چاقی درجه یک)

:arrow_backward:نمایه توده بدنی 9/39 – 35 = چاقی شدید (چاقی درجه دو)

:arrow_backward:نمایه توده بدنی 40 به بالا = چاقی خیلی شدید (چاقی درجه سه)

 

اندازه دور شکم شاخص بهتری نسبت به نمایه توده بدنی برای تعیین خطر سکته های قلبی_ عروقی است.

 


تماس با ما از طریق سامانه پیامکی:

ارسال نقطه نظرات به شماره پیامکی 50005839