سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲۰:۴۹

توسعه فن آوری نوین و ICT

در جهت به روز شدن اطلاعات و استفاده بهینه از فن آوری های نوین و به منظور سرعت بخشی به خدمات در سال 96 مراحل طراحی و اجراء نرم افزارهای مدیریت مستندات، سیستم جامع مدیریت بحران، بازنگری نرم افزار کارانه،برنامه ریزی، اجراء و اخذ اطلاعات مواجهات شغلی از سامانهHSE وزارت نفت به صورت سیستمیک، بازنگری و اصلاح اطلاعات 5 سال گذشته در پرونده های سلامت کارکنان انجام شد.

ارتقاء سطح خدمات اورژانس های صنعتی

 از جمله اقدامات واحد سلامت کار تلاش برای ارتقاء سطح خدمات اورژانس های صنعتی در مناطق عملیاتی  می باشد. با توجه به محدودیت های موجود برای جذب نیرو در صنعت نفت، این سازمان به لحاظ داشتن تجربیات ارزنده در اورژانس های صنعتی و نیز تخصص در زمینه خرید تجهیزات و  بکار گیری  نیرو با انعقاد قرارداد یا تفاهم نامه با شرکت های صنعتی نقش مشاوری امین و متخصص در این حوزه را ایفاء نموده است که راه اندازی 30 مرکز پزشکیاری و سلامت کار نتیجه این مراوده بین بخشی ارزشمند می باشد و از جمله نتایج ارزشمند این تعامل، ارتقاء خدمات به میزان  25 % بوده است .

افزایش پوشش معاینات سلامت کار

 از جمله برنامه های مهم در سلامت کار تلاش برای  تحت پوشش قراردادن حداکثر شاغلین رسمی صنعت نفت در معاینات دوره ای  بوده است که با برنامه ریزی و مداخلات صورت گرفته از جمله تغییر دستورالعمل تواتر انجام معاینات دوره ای، برگزاری جلسات متعدد با مدیریت های HSE شرکت ها، افزایش تعداد معاینات، تجهیز تیم های سیار، رصد افراد در سیستم جامع که معاینه دوره ای برای آنها انجام  نشده و یا مراجعه ای نداشتند، این مهم محقق گردید

تدوین نقشه راهبردی

از آنجا که تمامی اقدامات انجام شده در مدیریت سلامت در راستای اهداف سازمان می باشد واحد سلامت کار نیز مبادرت به تدوین نقشه راهبردی براساس آخرین دستاوردهای علمی نموده که می تواند در توسعه کیفی خدمات در سطح صنعت نفت موثر باشد، از نتایج مهم این اقدام انطباق با اسناد بالا دستی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت  و وزارت نفت می باشد.

پیگیری برای اخذ مجوز مراکز سلامت کار

سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با سابقه 100 ساله یکی از قدیمی ترین و به روزترین سیستم های طب صنعتی و بهداشت و سلامت کار را دارا می باشد، ولی به جهت تمکین از قوانین موجود در کشور با جدیت بسیار بالا  پیگیری های لازم به منظور اخذ مجوز برای تمامی مراکز خود را در دستور کار قرار داده است، چرا که این اقدام هم از انتظارات به حق مدیران محترم HSE صنعت نفت بوده و هم باعث اجرائی شدن استانداردهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور می شود و هم امکان پوشش دهی خدمات سلامت کار را  برای افراد بیشتری از کارکنان صنعت نفت حتی پرسنل پیمانکار (تابع قانون کار) فراهم می آورد.

 

تدوین دستور العمل استانداردهای طب صنعتی

از آنجاکه کم رنگ ترین مرکب ها از قوی ترین حافظه ها ماندگارتر خواهند بود  به روز رسانی ، بازنگری و مستندسازی دستورالعمل های طب صنعتی از جمله مأموریت های مهم واحد سلامت کار بوده که  با بهره جستن  از تجربیات همکاران پیشکسوت و متخصص طب کار و  اعضاء هیأت علمی و با رعایت استاندارد های موجود این اقدام ارزنده فرهنگی با مشارکت مناطق و ستاد سازمان طی 10 ماه انجام شد، که دستور العمل موجود منبع علمی  قابل دفاعی برای آموزش همکاران، یکپارچگی برای انجام معاینات شاغلین و بهبود فرآیندها و مداخلات اصلاحی برای تمامی  پزشکان در سطح کشور بشمار می رود.

تدوین راهنمای جامع بهبود تغذیه کارکنان

از آنجا که اهمیت طراحی مداخلات موثر و مفید پس از ارزیابی وضعیت سلامت شاغلین بر کسی پوشیده نمی باشد با همکاری متخصصین اداره کل بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و طی برگزاری 20 جلسه کارشناسی با شرکت های صنعتی،کارشناسان و مدیران تدوین سند راهنمای جامع بهبود تغذیه کارکنان صنعت نفت انجام گردید، که از برکات این طرح موفق، تدوین آئین نامه رستوران دوستدار تغذیه سالم، طراحی چک لیست نظارت بر آئین نامه ابلاغی و تهیه الزامات آموزشی همگانی بهبود تغذیه می باشد.

تشکیل دبیرخانه رسیدگی به شکایات و پیشنهادات

در سال 1396 به منظور پیگیری و رسیدگی به شکایات و پیشنهادات احتمالی از سوی ذینفعان دبیرخانه مذکور در ستاد سازمان، رسماً شروع به کار نموده  است و هر کدام از شرکت ها در سطح صنعت     می توانند نظرات اصلاحی و پیشنهادات خود را در قالب فرم های طراحی شده مطرح و بعد از گرفتن کد رهگیری مراحل کار را تا حصول نتیجه پیگیری نمایند. گفتنی است در سال جاری به 500 مورد شکایات همکاران رسیدگی شده است.

ارائه توصیه های مداخله ای به زبان ساده در گزارش شاخص های سلامت

از آنجا که حساس سازی و مداخله مدیران در پیشرفت اهداف سلامت کارکنان بسیار مهم می باشد، واحد سلامت کار با در نظر گرفتن استانداردهای موجود در گزارشات شاخص های سلامت اقدام به تدوین حدود 6000 هزار توصیه علمی  به منظور مداخله موثر مدیران نموده که خود می تواند چراغ راهی روشن برای انجام بهتر مأموریت  واحد سلامت کار باشد. توصیه های مذکور با بیان بسیار ساده مطرح گردیده و حتی برای افرادی که با مباحث درمان آشنا نمی باشند قابل استفاده خواهد بود.

تشکیل مناطق معین

 از آنجا که تفاوت فاحشی در مناطق به لحاظ منابع، ظرفیت ها، چالش ها و فرصت ها وجود دارد واحد سلامت کار با  تشکیل مناطق معین در شمال ـ جنوب و مرکز کشور توانست گام  موثری در  تسهیل فرآیندها، تفویض اختیار، هم افزایی نیروها و مشارکت بین بخشی بردارد. از جمله برکات این اقدام انتقال تجارب، طراحی و پایش یکنواخت برنامه ها در مناطق، استفاده بهینه از امکانات و طراحی برنامه های مداخله ای به صورت گروهی بوده است .

نظرسنجی از شاغلین صنعت نفت

با اعتقاد به اصل مشتری مداری، واحد سلامت کار در سال 96  مبادرت به راه اندازی سیستم مکانیزه نظرسنجی از مراجعین  صنعت نفت نموده که مورد معاینات دوره ای قرار گرفته اند. نتایج این نظر سنجی که اصول صحیح آماری و روایی و پایایی نیزدرآن رعایت گردید برای تمامی مدیران مناطق ارسال گردید و به جهت احترام به نظرات مراجعین، نتایج این نظر سنجی میزان پرداخت حقوق پزشکان اثر داده شد.

ایمنی مراجعین و بیماران در مراکز بهداشتی درمانی

با توجه به ضرورت اجرای الزامات HSE در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی ، واحد سلامت کار اقدام به استقرار سیستم مدیریت HSE-MS در مراکز بهداشتی درمانی سازمان و نیز تدوین دستورالعمل بمنظور متعهد ساختن پیمانکاران به اجرای الزامات HSE و ایمنی بیماران ،طراحی برنامه اجرایی ، آموزش  نظارت بر عملکرد ایشان نمود که موضوع طراحی دستورالعمل ها و برنامه نظارت بر عملکرد پیمانکاران در حوزه HSE در منطقه خوزستان طی سال 1396 محقق گردید.